Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Βιβλία, βιβλία, βιβλία!

Ένας χώρος γεμάτος βιβλία ανέκαθεν ήταν ο παράδεισος για τους βιβλιόφιλους. 



Το άγγιγμα όλο προσμονή, η μελέτη των εξωφύλλων, των τίτλων, των περιλήψεων. Φευγαλέες ματιές στις φωτογραφίες και τα βιογραφικά των δημιουργών. Το ξεφύλλισμα κ η γλυκιά ζαλάδα από το ιδιαίτερο άρωμα του μελανιού στο χαρτί, το κρυφοκοίταγμα σε σκόρπιες φράσεις, σε τυχαίες σελιδες. 
Και ή θα τα αφήσουν πίσω στη θέση τους ή θα τα αγκαλιάσουν σαν να είναι ότι πολυτιμότερο έχουν.
Τι είναι αυτό όμως που μας ωθεί στην απόφαση;



Άλλος επηρεάζεται από το εξώφυλλο, άλλος από τον τίτλο, άλλος άκουσε πως είναι αριστούργημα ή "πατάτα", άλλος λατρεύει τον δημιουργό.
Προσωπικά επιλέγω βιβλία που θα με τραβήξει είτε ο τίτλος, είτε η περίληψη. Πάντα είχα μια αδυναμία σε νέους συγγραφείς, χωρίς να παύω να παρακολουθώ τους ήδη γνωστούς. Επίσης δεν θεωρώ πως υπάρχουν καλά ή κακά βιβλία. Σε όλα μα όλα υπάρχει αυτό το κάτι που θα σε αγγίξει, που θα σου μείνει. Παίζει σίγουρα πολύ μεγάλο ρόλο σε τι συναισθηματική κατάσταση βρίσκεσαι όταν το διαβάζεις.



Αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως υπάρχουν και κάποια βιβλία τα οποία έχουν την δική τους ανωτερότητα, την δική τους θαρρείς υπόσταση, την δική τους ψυχή. Είναι εκείνα τα μικρά διαμαντάκια, που δημιουργήθηκαν με στερήσεις, με αφοσίωση, με λατρεία. Όχι για τα φράγκα, μα για να λυτρωθεί το "είναι" του δημιουργού. Είθισται να βρίσκονται στα πρώτα δείγματα γραφής νεοεμφανιζόμενων δημιουργών, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως καταξιωμένα ονόματα του χώρου δεν μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα. Ευτυχώς υπάρχει πληθώρα επιλογών για εμάς τους βιβλιόφιλους. Γιατί ακόμα και τώρα στην τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε, η δημιουργία συνεχίζεται.
Καλή ανάγνωση!

http://heartbeatradio.eu/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου